7 sfaturi interesante despre cresterea ORHIDEELOR

Daca cumva frumusetea se gaseste in lucruri, atunci cu siguranta frumusetea o putem descoperi in flori. Fie ca esti indragostita de trandafiri, de crini sau de gerbere, de lalele sau de frezii, florile ne fac viata mai frumoasa. Nu poti sa nu iubesti florile.
Daca ar fi sa judecam florile dupa aspectul lor, trebuie sa recunoastem, insa, ca orhideele sunt pe primul loc la eleganta. Orhideele sunt foarte la moda si perfecte in orice casa. Totusi, pentru a avea grija de ele trebuie sa fii atenta la cateva lucruri:

1. Orhideele trebuie tinute intr-un loc unde pot avea parte de multa lumina. Insa, evitati locurile unde soarele bate direct pe ele. Orhideele se uda o data la 5-7 zile, in functie de temperatura si de sezon. Trebuie sa fii atenta la cat de mult le uzi intrucat  prea multa apa omoara radacinile plantei si planta va muri. Orhideea trebuie udata doar atunci cand substratul special in care sta este foarte uscat. Orhideea se uda dimineata, caci atunci cand planta este uda, este cea mai sensibila la modificarile de temperatura.

2. Alt aspect interesant de care trebuie sa tii cont atunci cand este vorba de orhidee este faptul ca planta are nevoie ca substratul sa fie schimbat o data la 2 ani.

3. Trebuie sa fii atenta cand ai grija de orhidee caci, desi sunt niste flori superbe, sunt greu de ingrijit pe termen lung. Daca nu sunt ingrijite corespunzator, vor muri foarte repede.

4. Cand cumperi o orhidee asigura-te ca iei una ce vine cu cateva flori deschise si cativa boboci.

5. Verifica orhideea cel putin saptamanal. In cazul in care se imbolnaveste, asa ai timp sa o tratezi cat mai repede.

6. Nu uita ca nu trebuie sa verifici doar florile. Trebuie sa verifici si frunzele si radacinile. Acestea trebuie sa fie sanatoase.

7. Ultimul sfat este acela de a avea multa rabdare. Cu totii am omorat una-doua plante inainte sa realizam ce trebuie sa facem pentru ca planta sa prospere.

Cu ajutorul sfaturilor Flori in Constanta.ro speram ca poti sa te bucuri cat mai mult de orhideele din casa ta!