7 lucruri interesante despre trandafiri

Noi credem ca trandafirii sunt printre cele mai frumoase flori din intreaga lume. In toata lumea, trandafirii pot exprima la fel de multe lucruri ca si cuvintele. Cunoscuti ca si regele florilor, trandafirii sunt mandria fiecarei gradina. Una dintre legende ne spune ca trandafirul face parte din gradinile Raiului. Cu toate acestea sunt multe lucruri pe care nu le stim despre trandafiri.

1. Trandafirii se gasesc in absolut toate culorile, mai putin negru. Culorile lor variaza de la toate nuantele rosului, rozului, movului, albului si galbenului.

2. Trandafirii rosii sunt simbolul Angliei si se poarta in piept de ziua St. George? Trandafirul rosu este cel mai popular simbol al zilei indragostitilor si este foarte oferit in aceasta zi, stiuta ca si Valentine’s Day.

3. Trandafirii sunt folositi in bucatarie. Din trandafiri se face gem, sirop si serbet.

4. Petalele de trandafir contin substante ca uleiuri volatile, magneziu, potasiu, vitamine si calciu. In medicina sunt multe retete ce folosesc trandafiri – apa de trandafir era folosita cu succes pentru a trata anumite boli cum ar fi infectii ale gatului si ale pielii, insomnie, mahmureala si constipatie.

5. Cea mai mare producatoare de ulei de trandafir este Bulgaria. Uleiul de trandafir este unul dintre ingredientele ce nu lipsesc din produsele cosmetice calitative. Trandafirii sunt de asemenea folositi in industria parfumurilor si este unul dintre cele mai importante ingrediente folosite impotriva imbatranirii.

6. Cea mai batrana tufa de trandafiri a fost gasita in Germania si are peste 1000 de ani vechime. Aceasta se afla in curtea catedralei Hildeshiem.

7. Una dintre legendele descoperirii Americii de catre Columb spune ca unul dintre oamenii care navigau impreuna cu Columb a observat un trandafir plutind pe apa si asa si-au dat seama ca se apropie de pamant.

Sper ca am reusit sa te convingem de cat de interesant este trandafirul ca floare.

Fa acum o surpriza placuta persoanelor dragi si trimite-le cu ajutorul nostru, Flori in Constanta .ro, un buchet de trandafiri. Cu livrare de doar 2 ore in Constanta.